MENTAL COACHING - PERSONAL COACHING - BEDRIJFSTRAINING - MEDIATRAINING

VOOR IEDEREEN

Het begrip Mental Coaching komt men in Nederland steeds vaker tegen. Eerst werd er nog wat lacherig over gedaan,nu echter kan al menig politicus,zakenman of sporter niet meer zonder dit fenomeen.

Maar niet alleen zij, iedereen kan wel in deze samenleving vol stress en gehaast leven, een duidelijke steun in de rug gebruiken. De mental coach is dan in feite een soort wegwijzer, die aangeeft hoe men met de ontstane situatie om moet gaan. Voor alle duidelijkheid, hij lost het probleem niet op, maar leert de mens goed met het probleem om te gaan, waardoor het probleem geen probleem meer is.

BURNOUT, TRAUMA, ...

Overspannen zijn, of burnout, het komt tegenwoordig maar al te vaak voor. Uit deze nare situatie vandaan komen is geen gemakkelijke opgave, immers je ziet het op dat moment niet zo erg zitten. De mental coach kan hier zeer zeker een helpende hand bieden, net zoals in omstandigheden als een doorstaan trauma, problemen in de relatie of het hebben van een fobie. Hij geeft in al die gevallen aan wat er in feite aan de hand is, om vervolgens uit te leggen hoe iemand uit dat dal kan komen.

PSYCHOLOOG

Natuurlijk zal men denken, dit zijn toch zaken die bij de psycholoog besproken worden. Dat is tot vandaag de dag ook een heel normale en zeer waardevolle gang van zaken. De opkomst van de mental coach geeft een nieuwe mogelijkheid.

Wat is nu het verschil in de benadering van de problematiek door de psycholoog en de menatl coach?

Gaat de psycholoog vaak nadrukkelijk in op het verleden, de mental coach daarentegen gaat uit van de situatie zoals die is op dit moment, om vervolgens de weg naar de toekomst aan te geven.

LEO THOLENS

Leo Tholens is al weer 31 jaar fysiotherapeut. Van 1978 tot en met 1990 kreeg hij als fysiotherapeut bij de betaald voetbalclub FC Volendam nadrukkelijk te maken met het moeten presteren, het leren omgaan met spanning, het moeten winnen. Het behoeft waarschijnlijk geen toelichting dat hierbij de mentale gesteldheid van de sporter optimaal moet zijn. Het zijn allemaal ingrediënten die hem nu van pas komen in zijn activiteiten als mental coach.

Voor velen kan de mental coach van belang zijn, men kan hierbij bijvoorbeeld denken aan mensen die,

  • Iets moeilijks hebben meegemaakt, maar verder willen
  • Iets moeilijks mee gaan maken en daar tegen op zien
  • Overspannen of burnout zijn
  • Onzeker zijn of gebrek aan zelfvertrouwen hebben
  • Een relatieprobleem kennen
  • Zich staande moeten houden in deze gestresste wereld
  • Onder hoogspanning moeten presteren

CONTACT

Bokkingstraat 6
1131 CJ Volendam
Mobiel 06-51087056
Fax 0299-320057
lb.tholens@quicknet.nl